hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mákos tekercs

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát meglocsoljuk a rummal, és hagyjuk kissé megduzzadni. A darált mákot 5 percig főzzük az almalében. Levesszük  a tűzről, majd hozzákeverjük a mazsolát, a vajat, a mézet és 1 db tojást, majd hagyjuk kihűlni. Kiolvasztjuk a fagyasztott szilvát, és feldaraboljuk.
  2. A túrót simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, 1 db tojással és egy csipet sóval. Fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet és az olajat, majd beledolgozzuk a lisztet és a sütőport is.
  3. A tésztát 40×50cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a mézes-mákos töltelékkel, azon pedig elosztjuk a szilvát. A hosszabbik oldalánál feltekerjük, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 20- 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

A mák nem csak finom, de nagyon egészséges is: értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Fogyasszunk belőle minél többet! - MME

Ezek is érdekelhetnek