hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mákos szelet

MME MME
1 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A mézes lapokhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • kevés tej
  • A mákos tésztához:
  • 6 db tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 6 evőkanál víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg mák (egész)
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • A tetejére:
  • 5 dkg dióbél

Elkészítés

Elkészítés: A mézes lapokhoz valókból sima tésztát gyúrunk, majd 2 lapot sütünk belőle.

A mákos tésztához valókat - a tojásfehérje kivételével - összedolgozzuk, óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot, és megsütjük.

A krémhez a pudingport, a tejet, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot összefőzzük, hogy sűrű állagú legyen. Ha kihűlt, hozzávegyítjük a porcukrot és a margarint, kikeverjük a krémet.

A mézes lapra rásimítjuk a krém felét, majd ráhelyezzük a mákos piskótát. A krém másik felét a mákos piskótára kenjük, majd rátesszük a másik mézes lapot.

A mázhoz a cukrot és a kakaóport felolvasztjuk a margarinon, és még melegen rásimítjuk a mézes lap tetejére, végül apróra vágott diót szórunk rá.

Másnap szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek