Elkészítés: A tésztát 1 liter tejben kifőzzük, leszűrjük. Az előkészített, kifőzött tésztát az 1 dl tejjel kikevert pudingporral, a mákkal, a mazsolával, a mézzel, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal összekeverjük, végül beleforgatjuk 2 tojás felvert habját.
A réteslap felével egy közepes tepsit (vagy jénait) kivajazva kibéleljük, az előkészített mákos keveréket egyenletesen elosztjuk rajta.
A megmaradt réteslapokkal befedjük, megkenjük olvasztott margarinnal, majd rákenjük a porcukorral elkevert tejfölt.
Pirosra sütjük. Kockára vágva porcukorral tálaljuk.
Adhatunk hozzá egy kis tejszínes, fahéjas öntetet is, így még finomabb!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre