Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes XIV.

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 3 tojást 10 dkg cukorral, 5 dkg margarinnal, 2 evőkanál mézzel, 40 dkg liszttel, kevés szódabikarbónával összegyúrunk. 6 lapot sütünk belőle egy tepsi hátán, nem kell kenni, nem kell sütőpapír sem, akkor sem fog ragadni. Ha azonban tiszta akarsz maradni, jól jön a sütőpapír, könnyebb vele dolgozni.

A krémhez 2 púpozott evőkanál lisztet 5 dl tejjel sűrű péppé főzünk. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával habos­ra kavarunk. Ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyik felét kakaóval, a másik felét vaníliával ízesítjük. Ezzel ken­jük meg felváltva a lapokat.

A mázhoz 20 dkg cukrot 2 kanál kakaóval, 5 dkg margarinnal, 3 kanál forró vízzel összekeverünk, a sütemény tetejére kenjük. A máz tetejére lehet szórni díszcukorkákat...

Megjegyzés

Amilyen nehéznek látszik, annyira egyszerű. A lapok olyan gyorsan sülnek, hogy vigyázni kell, hamar megégnek. Ünnepekre szoktam készíteni, de néha hétköznap is elcsábulok....
- Jazzarka

Ezek is érdekelhetnek

Friss