Elkészítés: A tésztához 3 tojást 10 dkg cukorral, 5 dkg margarinnal, 2 evőkanál mézzel, 40 dkg liszttel, kevés szódabikarbónával összegyúrunk. 6 lapot sütünk belőle egy tepsi hátán, nem kell kenni, nem kell sütőpapír sem, akkor sem fog ragadni. Ha azonban tiszta akarsz maradni, jól jön a sütőpapír, könnyebb vele dolgozni.
A krémhez 2 púpozott evőkanál lisztet 5 dl tejjel sűrű péppé főzünk. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával habosra kavarunk. Ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyik felét kakaóval, a másik felét vaníliával ízesítjük. Ezzel kenjük meg felváltva a lapokat.
A mázhoz 20 dkg cukrot 2 kanál kakaóval, 5 dkg margarinnal, 3 kanál forró vízzel összekeverünk, a sütemény tetejére kenjük. A máz tetejére lehet szórni díszcukorkákat...
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre