Mézes krémes - kevert tésztával

70 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mézes krémes kevert tésztájához egy nagy mikrózható tálba tesszük a margarint, a tejet, a cukrot, a mézet, és mikróban meglangyosítjuk, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, géppel keverjük tovább, végül apránként hozzáadjuk a többi alapanyagot is.
  2. A piskótánál egy kicsit sűrűbb tésztát kapunk, amit zsírpapírral bélelt, nagy, lapos tepsibe simítunk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában és keresztben is kettévágjuk, így 4 hosszú lapot kapunk.
  3. A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel, felforraljuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval (a margarinon kívül). Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és géppel kihabosítjuk.
  4. Összeállítjuk a süteményt: a legalsó lapot baracklekvárral megkenjük, majd erre kerül a két krémmel megkent lap, majd befedjük a negyedik tésztalappal, végül a tetejére kevés tejszínnel összemelegített tejbevonó csokoládét kenünk. Dermedés után szeletelhető. 

Megjegyzés

Nem kell nyújtani, darabonként sütni a lapokat, egyszerű, gyors, el sem lehet rontani. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss