Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes III.

MME MME
3.5/5
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A tésztához a mézet felolvasztjuk a cukorral, kissé hűlni hagyjuk. Beledolgozzuk a lisztet, a vajat, a szódabikarbónát és a tojást. Összegyúrjuk, és letakarva 2-3 órán át, de inkább egy éjszakán át pihentetjük.

Elkészítés: Másnap a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy nagy sütőlemezt. A tésztát négy egyforma részre szétosztjuk, és lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat külön-külön, egymás után világosra sütjük (egyenként 5-8 perc alatt), majd félretesszük. A krémhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a grízt, és jó sűrűre főzzük. Félretesszük kihűlni. Nagyon habosra kikeverjük a vajat a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és belekeverjük a főtt grízt. Tálcára fektetünk egy tésztalapot, megkenjük a töltelék felével, majd ráteszünk másik lapot, lenyomkodjuk, és megkenjük lekvárral. Ismét lapot teszünk rá, rákenjük a töltelék másik felét, majd rátesszük a fedőlapot, és óvatosan rányomkodjuk. Félretesszük a süteményt. Elkészítjük a mázat. Elkeverjük a cukrot a kakaóporral, a tejjel, és nagyon lassú tűzőn összefőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat. Amikor már csak langyos, rákenjük a süteményre. A süteménynek legalább fél napot állnia kell, hogy puha legyen, ezután szeleteljük.

Megjegyzés

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
Nehézségi fok: közepes
1 adag: 140 kcal

A recept a Kiskegyed Konyhájában olvasható. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss