Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes II.

MME MME
5 4.3/5
75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tészta nyersanyagait összegyúrjuk, és egyenlő 4 részre osztjuk. Kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett gáztepsi hátán kisütjük.

A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, a búzadarát hozzáöntjük, és csomómentesre főzzük. Félretesszük hűlni. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt tejbedarával összekeverjük. Belereszeljük a citrom héját.

A lapokat megtöltjük majd a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverünk az olajat, és ezzel áthúzzuk a tetejét. Csak másnap szeleteljük fel, de szerintem 3. napon a legfinomabb.

Megjegyzés

A csokibevonatot elhagyhatjuk, porcukorral meghintve is tökéletes. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss