Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes édesanyám emlékére

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg zsír
  • 16 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál langyos olvasztott méz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás
  • A krémhez:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg ét tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk cukrot, a langyos mézet, a tojást, és a tejföllel könnyen gyúrható, nyújtható tésztát gyúrunk.

4 cipóra osztjuk, és 22×39 cm-es zsírozott tepsi hátoldalán egyenként világosra sütjük 180 fokon.

A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, a liszttel és a tejjel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük, és a lapokat betöltjük.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a sütemény tetejére öntjük. A tálcán lévő süteményt egy kicsit megrázogatjuk, így egyenletes lesz a bevonat a sütemény tetején. Egy napot állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak.

Megjegyzés

Édesanyám receptje volt, gyerekkoromban sokszor sütötte. Én most először. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss