Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-krémes diósan

75 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • 2 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 6 ek tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 tk szódabirkarbóna
  • 6 ek méz
  • 2 tk mézes sütemény fűszer
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csipet só
  • 8 dl tej
  • Továbbá:
  • 50 dkg sárgabarack lekvár
  • 16 ek darált dió a szóráshoz
  • A csokoládé mázhoz:
  • 25 dkg csokoládé
  • 6 ek olaj

Elkészítés

  1. A tojásokat elkeverjünk a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a vajat, a szódabikarbónát, mézet és kb 4-5 percig főzzük egy nagyobb edényben.Ha kicsit kihűlt belekeverjük a fűszeres, diós, lisztet és alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztát 4-részre osztjuk (legjobb ha lemérjük,hogy egyformák legyenek) majd téglalapokká nyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben kisütjük a lapokat. Kb 5-6 perc alatt megsül a tészta. Még melegen lecsúsztatjuk a lapokat egy deszkára. (Vigyázzunk mert törékeny!)
  3. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Közben a pudingport a csipet sót, és a tejet habverővel csomómentesen elkeverjük, sűrűre főzzük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összekeverjük a vajas-cukros masszával, míg homogén krém nem lesz.Megfelezzük a krémet.
  4. Az egyik mézes lapot megkenjük lekvárral, megszórjuk 4 ek darált dióval, majd rákenjük a fele krémmel. Rátesszük a második mézes lapot, amit baracklekvárral kenünk meg és megszórjuk 4 ek darált dióval. Rátesszük a harmadik mézes lapot, amit megint először lekvárral megkenünk, majd megszórjuk 4 ek darált dióval, utána a másik fele krémmel rétegezzük. Végül rátesszük a negyedik mézes lapot.
  5. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Kihűtjük annyira, hogy jól kenhető massza legyen.A sütemény tetejére kenjük egyenletesen és megszórjuk 4 ek darált dióval. Egy éjszakára hideg helyre tesszük ,hogy megpuhuljon a sütemény, és másnap lehet szeletelni. Felezett dióval díszítjük.

MÉZES KRÉMES 30 PERC ALATT! >>> 

 

Megjegyzés

Egy klasszikus sütemény másképpen elkészítve. Mindenképp ajánlom annak,aki szereti a krémes-diós süteményeket. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlott tartalmak

Friss