Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes bejglivel töltve

65 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát. A vajat a mézzel összeolvasztjuk, majd amikor már langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A keveréket a liszthez öntjük és alaposan összegyúrjuk annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett felületen 20x30 cm- es lapokká nyújtjuk, majd egy kivajazott és liszttel behintett tepsi hátán, 200 °C-ra melegített sütőben kb. 6-8 perc alatt, külön - külön megsütjük.
  3. A tejben megfőzzük a pudingot, miután kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral kikevert vajat.
  4. A mézes tésztára rákenjük a fele krémet, majd szorosan kirakjuk a kisujjnyira felszeletelt bejglikkel, azután rákenjük a megmaradt krémet és befedjük a másik tésztalappal. A süteményt egy éjszakán át pihentetjük, majd bevonjuk a tetejét olvasztott csokoládéval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss