Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes kekszrúd

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mézes kekszrúdhoz a margarint, a tojást, a kakaóport, a tejet, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a mézet összekeverjük és felfőzzük.
  2. A kekszet összetörjük és a főtt krémhez keverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a rumkivonatot és a feketekávét, majd jól összedolgozzuk.
  4. Egy-két órát állni hagyjuk, majd három részre osztjuk. Egy szétvágott nejlonzacskót megszórunk kókuszreszelékkel, és rudakat formálunk a tésztákból rajta (3x75 dkg). 

Megjegyzés

Kovács Lajosné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss