Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-joghurtos pohárkrém áfonyával

45 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 2 db zselatinlap
  • 6 dl tej
  • 8 dkg méz
  • 2 db tojásfehérje
  • 36 dkg áfonyás joghurt
  • 2 tk mézeskalács-fűszerkeverék
  • 18 dkg habtejszín
  • Az áfonyakrémhez:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 25 dkg kék áfonya
  • 1 db lime lereszelt héja és kifacsart leve
  • 1 csipet citromsav
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • A díszítéshez:
  • friss áfonya
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

  1. Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Megmelegítjük a tejet, majd kevergetve megolvasztjuk benne a kissé kinyomkodott zselatint.
  2. A mézet felhabosítjuk a tojásfehérjékkel és a joghurttal. Hozzákeverjük a fűszerkeveréket, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
  3. A cukor kivételével az áfonyakrém hozzávalóit 4 percig forraljuk, azután beleszórjuk a cukrot, és kis lángon besűrítjük.
  4. A kétféle krémet 6 db üvegpohárba rétegezzük, majd az áfonyaszemekkel és citromhéjjal díszítve tálaljuk.

    Pohárdesszertek >>>

    Áfonyás finomságok >>> 

    Ínyencségek joghurttal >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss