A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk. Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk, majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
Az almát lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, és ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez adjuk. Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, gluténmentes zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített, 165 fokos sütőben, kb. 45 perc alatt készre sütjük. Vaníliamártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.
Kritikusom (a lányom) szerint , aki a hajdinával nincs kibékülve, jellegztes íze, illata miatt, már kb fél kockával felfalt, amikor ijedten kérdezte, "ugye ez nem hajdinából van?".... (Gluténmentes!) - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!