Mézes hajdinafelfújt

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • hajdina
  • vaj vagy margarin
  • tej
  • méz
  • mazsola
  • tojás
  • joghurt
  • alma
  • őrölt fahéj
  • vaj
  • zabpehely (gluténmentes)
  • vanília ízű pudingpor
  • eritrit
  • vaj
  • margarin

Elkészítés

  1. A hajdinát  átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.
  2. A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk. Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk, majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
  3. Az almát lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, és ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez adjuk. Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, gluténmentes zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát.
  4. Előmelegített, 165 fokos sütőben, kb. 45 perc alatt készre sütjük. Vaníliamártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.

HAJDINA – NEM CSAK LISZTÉRZÉKENYEKNEK! >>> 

ROZS HELYETT HAJDINA ÉS QUINOA - MIT MIVEL HELYETTESÍTS, HA GLUTÉNÉRZÉKENY VAGY? >>> 

Megjegyzés

Kritikusom (a lányom) szerint , aki a hajdinával nincs kibékülve, jellegztes íze, illata miatt, már kb fél kockával felfalt, amikor ijedten kérdezte, "ugye ez nem hajdinából van?".... (Gluténmentes!) - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss