Elkészítése: A tésztához valókat annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy jól formálható masszát kapjunk.
A töltelékhez valókat - a dara kivételével - egy lábasban kevergetve lassan felforraljuk, majd a darát is beleszórjuk. Továbbra is kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg a massza jól be nem sűrűsödik, majd kihűtjük.
Közben a tésztát 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, és 30 centi hosszú, 8 centi széles csíkokra vágjuk. Minden csík szélére hosszában tölteléket halmozunk, és a tésztát rágöngyöljük. Az így kapott hengereket gyűrű alakúra formázzuk, a tetjüket 5-6 centinként kissé bevagdossuk.
Kikent, meglisztezett tepsibe tesszük őket, és erős lángon aranysárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre