Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-fűszeres sertéscomb

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fűszereket összekeverem a felkockázott fokhagymával, a mézzel és az olajjal.

A combot megmosom, s kicsit bevagdosom: késsel kis zsebeket vágok bele, majd alaposan besózom, borsozom. Ezután a vájatokba és körbe mindehová betömködöm, becsorgatom, eloszlatom a mézes fűszeres öntetet, s így hagyom kb. fél óráig.

Akkor forró olajon elősütöm a hús minden oldalát. Majd tepsibe teszem, lefedem alufóliával, és előmelegített 200 fokos sütőben sütöm vagy 2 óra hosszán át. Ha túl nagy a comb, jobb, ha bevagdossuk vagy elvágjuk, hogy mindenképp átsüljön. Közben langyos vizet öntözgetünk alá, és meg-meglocsoljuk a levével.

A vége előtt 5-10 perccel meglocsoljuk 1 deci konyakkal. Alufólia nélkül sütni nem szükséges, mert annyi idő alatt szépen megpirul a fóliában is.

Mi vajas-tejfölös krumplipürével és salátával szoktuk tálalni.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek