Robotgéppel habosítsuk fel a tojásokat 120 g por- és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá előbb a meglangyosított mézet, majd a citrom- és narancshéjat, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget, a szerecsendiót, valamint a kardamomot.
Apránként dolgozzunk bele annyi lisztet, hogy gyúrható állagú tésztát kapjunk, majd folpakba csomagolva rakjuk a hűtőbe 2-3 órára.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra, és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle 12-15 db kört. Tegyük mindet sütőpapírral bélelt tepsibe. A maradék porcukrot keverjük ki a citromlével. Kenjük meg az így kapott mázzal a pogácsák tetejét, és süssük őket aranybarnára a 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt. Még melegen tegyük a sütiket jól záródó fémdobozba, és hagyjuk puhulni néhány napig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!