hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes, de nem édes csirkecomb

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 db kisebb csirkecomb
  • 15 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl citromlé
  • frissen őrölt bors
  • A körethez:
  • krumplipüré
  • párolt zöldségek

Elkészítés

Elkészítés: A combokat este besózzuk, éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap vajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük, a tepsit jól lezárjuk alufóliával, és 25-30 percig pároljuk a sütőben.

Csészében összekeverjük a vajat a mézzel, a citromlével, jól megborsozzuk, majd a combokat megkenjük a keverékkel. Az alufóliát nem tesszük vissza, a piruló combokat időnként újra megkenjük.

Mire kész a csirke, a keverék is elfogy. A hús nem lesz édes, csak pikáns ízt kap.

Párolt zöldségekkel és krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss