Elkészítés: A porcukrot jól kikeverjük a vajjal, 2 egész tojással, a szódabikarbónával, a langyos mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével.
Ha kész a massza, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit fel vesz. Pogácsa keménységű tésztát gyúrunk belőle, ezután hűvös helyen 1 órán át pihentetjük.
1 óra teltével kinyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk. A tetejét tojással megkenjük, és a diógerezdeket rányomkodjuk.
Szép pirosra sütjük. Sokáig eltartható, dobozba téve tároljuk, később puhul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre