Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes csók dióval

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A porcukrot jól kikeverjük a vajjal, 2 egész tojással, a szódabikarbónával, a langyos mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével.

Ha kész a massza, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit fel vesz. Pogácsa keménységű tésztát gyúrunk belőle, ezután hűvös helyen 1 órán át pihentetjük.

1 óra teltével kinyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk. A tetejét tojással megkenjük, és a diógerezdeket rányomkodjuk.

Szép pirosra sütjük. Sokáig eltartható, dobozba téve tároljuk, később puhul.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss