Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes csirke egyszerűen

MME MME
1 4/5
60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A kettévágott csirkét bedörzsöljük sóval, borssal. Összekeverjük a mézet, a mustárt, a felaprított fokhagymát és a curryt.

2.

Alaposan a csirkébe masszírozzuk a masszát úgy, hogy a bőre alá is teszünk belőle.

3.

Vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük a húst. Alá öntjük a bort, befedjük fóliával és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a fólia nélkül gyönyörű pirosra sütjük.

4.

A pirításkor ügyelünk arra, hogy a hús ne száradjon ki, ezért a levével gyakran megöntözzük. Salátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss