hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve

MME MME
2 3.9/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét megmossuk és csíkokra vágjuk. Kis edényben a mézet, az olívaolajat és a chiliszószt összekeverjük. Az enyhén besózott, borsozott csirkecsíkokat a keverékkel nyakonöntjük, majd ízlés szerint bazsalikomot és oregánót adunk hozzá. Az egészet forró serpenyőbe öntjük, és nagy lángon pirítjuk, miközben a sangriát hozzáöntjük, ami finom gyümölcsös ízt kölcsönöz a húsnak. Az étel akkor kész, ha a hús pirosra sült. A mézes-chillis-sangriás szósz kiváló szaft, mellyel tálaláskor mind a csirkét, mind pedig a köretet (burgonyapüré, rizs) még finomabbá tehetjük.

Megjegyzés

A sütés előtt érdemes a bekevert húst kb. 2-3 órát állni hagyni, hogy jobban átvegye a pikáns ízeket. - MME

Ezek is érdekelhetnek