Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-chilis csirkecomb

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk. Ha nagyok a combok, 2-3 helyen csontig bevágjuk, így jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül.

Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, a mézzel, a citromlével és az átnyomott fokhagymával. A combokra öntjük a fűszeres olajat, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Még jobb, ha a pácolást előző nap végezzük.

A combokat tepsibe tesszük, ráöntjük a páclevet és 1 deci vizet. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, amíg a hús megpuhul, majd levesszük a fóliát, és a combokat szép pirosra sütjük.

Köretnek zöldséges rizst és sült zöldséget készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss