Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-boros libasült

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A libacombokat megmossuk, sóval és szárnyas fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, és egy jénaiban elhelyezzük.

2.) Az almát megmossuk, magházát kiszedjük, cikkekre vágjuk, és a húsra szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, cikkelyekre vágva a húsra szórjuk, és így teszünk a paprikával és paradicsommal is. Az összes zöldségre-gyümölcsre szórunk még egy kis fűszert és sót, illetve kiskanállal szépen eloszlatva az Édes Annát.

3.) A húsok alá öntjük a fehérbort, a mézet a húsokra-zöldségekre-gyümölcsökre csurgatjuk. Lefedjük ezüstpapírral, és 2,5 órára a sütőbe tesszük 200 fokra.

4.) Ha lejárt az idő, 30 percig ezüstpapír nélkül sütjük, majd kivesszük, és egy bögrébe merőkanállal lemerjük a keletkezett levet és zsírt (csak egy kicsit hagyjunk a húsok alatt).

5.) Visszatesszük a sütőbe a tálat, és a combok mindkét oldalát 10-10 percig grill fokozaton pirosra-ropogósra sütjük. Időnként a maradék szafttal meg is locsolhatjuk.

6.) Végül a libacombokat a sült zöldségekkel-gyümölcsökkel és a sűrű szafttal együtt, rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss