A töltelékhez egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Rádobjuk a megtisztított, finomra vágott káposztát a meghámozott, lereszelt céklával együtt, átforgatjuk, majd felöntjük a borral, és nagy lángon addig forraljuk, amíg az alkohol nagy része elpárolog.
Hozzáöntünk egy kevés vizet, és időnként megkeverve majdnem teljesen puhára pároljuk a káposztát. Közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot, és 1 tk sóval, 1 csapott tk borssal, valamint 1 nagy csipet őrölt római köménnyel ízesítjük. Azután belecsorgatjuk a mézet az ecettel együtt, és készre főzzük a káposztát. Végül, ha szükséges, ismételten megsózzuk, megborsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a sütőport, valamint a sót, és gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk 2/3-1/3 arányban, majd mindkét adagot lelapítjuk, és folpakba csomagolva a fagyasztóba rakjuk 20 percre.
A nagyobb tésztadarabot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és egy kivajazott tűzálló tálba szórjuk. Rásimítjuk a káposztás keveréket, és elosztjuk rajta a kisebb adag, lereszelt tésztát. A pitét a 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.