Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes béles II.

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 tojás
  • 3 dkg zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál méz
  • 2,5 evőkanál tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 45 dkg finomliszt
  • A krémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 2,5 evőkanál búzadara
  • ribiszke- vagy málnaíz
  • A tetejére:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojást összekeverjük a zsiradékkal, a szódabikarbónával, a mézzel, a cukorral, a tejjel, és gőz fölött sűrűre főzzük. Még melegen a lisztet beleöntjük, és lisztezett deszkán összegyúrjuk.

4 részre osztjuk, fél órát pihentetjük, majd kizsírozott sütőlemezen 4 vékony lapot sütünk belőle.

A krémhez a tejből és a darából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a vaníliás cukorral és porcukorral kikevert margarint.

Az alsó lapot a krém felével megkenjük, a második lapot ráfektetjük, ezt lekvárral kenjük meg. A harmadikat rátesszük, megkenjük a maradék krémmel, végül a negyedik lappal befedjük.

Vaníliás porcukorral meghintjük. Másnap
hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek