Elkészítés: A húst megszórom sóval, fekete- és fehérborssal, oregánóval. A borsozásra ügyelni kell, nem szabad nagyon megborsozni, mert akkor nagyon erős lesz. A húst hagyom legalább 1 órát állni a fűszerekben.
A már megtisztított hagymákat a lehető legapróbbra felvágom (én robotgéppel szoktam). Egy kisebb lábasban megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a barbecue szószt, a ketchupot, a mustárt, megszórom még oregánóval is. Kis lángon rotyogtatom, amíg a hagyma szétfő. (Én még botmixerrel össze is szoktam pépesíteni meleg állapotában, amennyire csak lehet). Visszateszem a tűzre, majd hozzáadom az 1 evőkanál cukrot, összefőzöm.
A sütőzacskót 4-5 helyen kilukasztom fogpiszkálóval. A húst a sütőzacskóba helyezem, majd az elkészített forró szószt rákanalazom. Azért is jó, ha forrón van rákanalazva, mert a forró gőz felfújja a sütőzacskót, és nem kenődik össze a szósszal.
Durván 1- 1,5 óráig sütöm előmelegített sütőben. Ha a hús megpuhult, a sütőzacskót kettévágom. FONTOS! Fokozottan vigyázni, mert a forró gőz égési sérülést okozhat, ha nem vigyázunk kellőképp! A karamellizálódott szószt a húsra kanalazom, és visszateszem a sütőbe 5 percig sülni.
Jó étvágyat hozzá! ;) Körítésként lehet vajban párolt zöldséget vagy hasábburgonyát kínálni.