Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes adventi csillag

default user icon
MME
90 perc
egyszerű
költséges
40 adag

Elkészítés

  1. Egy tálban habosra keverjük a vajat, és beledolgozzuk a megmelegített mézet. A liszteket elvegyítjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd a tálba öntjük. Simára gyúrjuk kb. 1,25 dl vízzel, és belekeverjük a mogyorót. Az így kapott tésztát 1/2 cm vastag lappá nyújtjuk, és kivágunk belőle 80 db csillagot. Ezeket tepsibe fektetjük, a 200 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük kb. 10 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.
  2. Közben a töltelékhez a mogyorót összekeverjük a búzacsírával, a folyékony mézzel és 1-2 ek vízzel. Minden 2. csillag aljára 1-1 tele teáskanálnyi tölteléket halmozunk, majd az aljával lefelé fordítva finoman rányomunk egy másik csillagot.
  3. Végül a fémtálba tördelt csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, vékony csövű habzsákba töltjük és díszítésül a töltött tésztacsillagokra nyomjuk.

Megjegyzés

Fotó: WirthsPR / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss