Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 dolog, amire a mézet a konyhán kívül is használhatod!

Ha kell, tisztít, ha kell, méregtelenít, ha kell, táplál. A méz és a cukor áldásos hatását már az egyiptomiak is ismerték. Eláruljuk, hogyan használhatod te is a világ legősibb szépítőszereit!
Nyugtató mézes pakolás

Ha érzékeny vagy, és gyakran kipirosodik a bőröd, a mézes pakolás sokat segíthet! A folyékony aranyban levő inhibin nevű enzim gyulladáscsökkentő hatású, valamint erősíti a bőr természetes védekező rendszerét. Pattanásos bőrre is kitűnő.

Tipp: Keverj 5 dl meleg tejszínbe 2 evőkanál mézet és 1 teáskanál mandulaolajat. Kend be vele a tested, majd 5 perc múlva zuhanyozz le.

VALÓDI ÉLETELIXÍR! A MÉZTŐL RUGALMAS LESZ A BŐRÖD ÉS FÉNYES A HAJAD >>>
A fénylő tincsekért

A mézben levő gyümölcscukor nedvességet juttat a fejbőrbe, így megnyugtatja azt, ugyanakkor a fakó hajat is csillogóvá teszi.

Tipp: Melegíts fel 4 dl vizet, oldj fel benne 1 teáskanál mézet, adj hozza egy kis ecetet, valamint kamillateát. Kenj a tincseidre, fésüld át a fürtjeidet, 10 percig hagyjd hatni, majd öblítsd le a masszát. Ne aggódj, nem lesz tőle ragadós a hajad, ugyanakkor azt vedd figyelembe, hogy a szőke hajat a pakolás enyhen világosítja!

MÉZES SÜTI RECEPTEK >>>
Kúra a hajvégeknek

A méz védi a hajat a kiszáradástól, és jótékonyan hat a hajvégekre. Érdemes hetente egyszer alkalmaznod a következő pakolást!

Tipp: Keverj össze 1 teáskanál mézet 2 evőkanál olívaolajjal és 1 tojássárgájával. Alaposan masszírozd a hajadba, 20 percig hagyjd hatni, majd kímélő samponnal mosd ki a tincseidből a keveréket.

Gyengéd bőrradír

Az hidegtől és az igénybevételtől a kéz érzékeny bőre hamar kiszárad, és érdessé válik.

Tipp: Keverj össze 1 evőkanál finom és 1 evőkanál durvább szemcséjű kristálycukrot 1 evőkanál búzacsíraolajjal. A keveréket dörzsöld a kézfej bőrebe, majd langyos vízzel öblítsd le. Az édes dörzskúra eltávolítja az elhalt hámsejteket, így a kezed újra bársonyosan puha lesz.

Üdítő fürdő

A méz hidratáló, a tej pedig tejsavtartalma révén hámlasztó hatasú. Ha a két összetevőt együtt használd, simává és ápolttá varázsolhatod a bőröd!

Tipp: Oldj fel 3 evőkanál mézet 2 liter langyos tejben, majd öntsd a keveréket a fürdővizedbe. Kényeztesd a testet 15 percig az édes habokban. A méz A- és E-vitamintartalma révén védelmet nyújt a káros szabad gyökökkel szemben, és késlelteti a bőr öregedését, míg a tej tisztítja, erősíti, valamint puhává teszi azt.

A legolcsóbb házi szépségtrükkök, amiket muszáj kipróbálnod! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss