A mexikói zöldségkeveréket a vajon, kevés víz és só hozzáadásával puhára pároljuk. Víz ne maradjon alatta.
Közben a majonézből, a mustárból, a tejfölből a borsból, a sóból és a citromléből elkészítjük a mártást.
A zselatint 1,5-2 dl vízzel feloldjuk, felmelegítjük.
Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a zselatint a mártáshoz, majd a salátát hozzáadjuk.
Amíg a saláta hűl, gépsonkával kibéleljük az őzgerincsütőt. A gépsonka alá fóliát tehetünk, úgy könnyebb lesz kiszedni.
A massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük dermedni (nem a fagyasztóba). Ezután beletesszük a tojásokat, majd ráöntjük a maradék masszát, végül befedjük a sonkával. Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána lehet szeletelni.