Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói sajtkrémleves

14 4.8/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 6 dl víz
  • 1 leveskocka
  • 2 tubus / tömlő sajtkrém (natúr, füstölt vagy tejszínes)
  • 15 dkg reszelt sajt (cheddar, de trappista is megteszi)
  • csipet fehérbors
  • csipet szerecsendió
  • jalapeno paprika (pepperoni is lehet, csak csípős legyen, friss vagy konzerv)
  • levesbetétnek:
  • tortilla chips, levesgyöngy, pirított kenyérkocka

Elkészítés

Elkészítés: A vajon kicsit átpirítom a lisztet, hozzáadom a szétnyomott vagy apróra vágott fokhagymát (én legalább 3 gerezddel szoktam, mert nagyon szeretem). Ezt is kicsit átpirítom, amíg meg nem érzem az illatát. Ekkor felöntöm a hideg vízzel, majd beledobom a leveskockát (húsleves vagy zöldségleves). Ha feloldódott a leveskocka (és közben felforrt a víz), a fakanalat kézi habverőre cserélem, és belenyomom a két tömlő sajtot. Olvadásig keverem, majd ugyanígy hozzákeverem a reszelt sajtot is. Fehérborssal, szerecsendióval ízesítem, sózni is lehet, de szerintem a leveskockában elég a só. Az egészet összeforralom, így a reszelt sajt is felolvad, a végén beleszórom az apróra karikázott csípős paprikát. A tányérban mindenki kedve szerint megszórhatja kenyérkockával vagy levesgyönggyel. Jó étvágyat!

Megjegyzés

2 jóétvágyú vagy 3 kevésbé jóétvágyú személyre szól a recept. Több receptet is kipróbáltam már sajtkrémleves témában, de egyik se lett igazán olyan, mint amit a kedvenc mexikói éttermemben enni szoktam - így született meg ez. - Timmantyú

Ezek is érdekelhetnek

Friss