Elkészítés: A hagymát karikára vágjuk és az olajon megpirítjuk a lisztben átforgatott pulykával együtt. Beleszórjuk az apróra vágott pirospaprikát. Ha a hús már megbarnult, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és felöntjük a húslevessel. Hozzáadunk egy kis őrölt köményt, egy fél maroknyi mazsolát, a szegfűszeget, a fahéjat és a szezámmagot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és 10 percig lefedve főzzük. Az egészet cserépedénybe tesszük, és ízlés szerint csokoládét reszelünk rá. (Én kb. fél táblányit szoktam.) Lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre