Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói szendvics házi tortillával

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A tortillához:
  • 4 db tojás
  • 8 ek zabpehely
  • A töltelékhez:
  • 1 db piros húsú kaliforniai paprika
  • 1 db zöld húsú kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes erős zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 maréknyi friss spenót levél
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • kevés kókuszzsír

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a tortillát: 2 db tojást villával felhabosítunk majd belekeverünk, 1 csipet sót,  4 ek zabpelyhet, és kókuszzsírral kent serpenyőbe öntjük, és először az egyik oldalát, majd a másik oldalát is megsütjük. A maradék tojásból és zabpehelyből még egy tortillát sütünk, és mindkettőt félre tesszük. 
  2. A paprikákat megmossuk és csíkokra szeljük, a megtisztított hagymát kockára vágjuk, a spenótot megmossuk, és vastagabb szárrészeit eltávolítjuk.
  3. Egy wokban kevés kókuszzsírt hevítünk, és nagy lángon kissé megpirítjuk a zöldségeket úgy, hogy roppanósak maradjanak.
  4. Az a sütőt, amiben a tortillákat sütöttük, visszatesszük a tűzre, belehelyezzük az egyik tortillát, erre jön a reszelt sajt fele, majd a párolt-sült zöldségek, a sajt másik fele, végül a második tortilla. Annyi ideig melegítjük, h a sajt megolvadjon és összeragassza a szendvicsünket!

Megjegyzés

Ez egy alaprecept, ízlés szerint variálható a töltelék: mehet bele sonka, párolt gomba stb. is. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss