Elkészítés: A megtisztított hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kétféle darált húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és chili fűszerrel megszórjuk. Pici vízzel felengedve megfőzzük a húst.
Tűzálló tálat kiolajozunk. A darált húsos pörköltünket a tál aljára tesszük, erre ráterítjük a leszűrt kukoricát. A szalámit vagy kolbászt csíkokra vágjuk és a kukoricára szórjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, először negyedekre vágjuk, majd felszeleteljük. A szalámit beborítjuk a paradicsommal, tetejét megszórjuk sóval, borssal, finomra vágott friss oregánóval. Legfelülre a zsemlemorzsás sajt kerül. Előmelegített forró sütőben 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre