Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói jellegű pikáns ragu

MME MME
6 3.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A húst sóval kevés olajon megpirítom, megpaprikázom, pici vízzel felengedem, mehet bele a bors és a fűszerkeverék, a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti csípősen. Felengedem az ananászkonzerv levének kb. a felével, a lé lepje el a húst, és egy kicsi maradjon azon felül is. 5-10 percig párolom, majd beleöntöm a kukoricát és az ananászt, és adok neki még 5 percet összefőni.
A krumplit vagy hajában vagy kockára vágva megfőzöm, és az elkészült főtt krumplival összekeverem a ragut. Ez utóbbi lépés elhagyható.
Melegen tálalom, előtte a teteje reszelt sajttal megszórható, ízlés szerint.

Megjegyzés

Ez egy csípős-édeskés étel, tapasztalataim szerint a férfiak nagyon szeretik. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss