Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói csirkeszárnyak öt különleges mártogatóval

MME MME
1 4.4/5
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: A hozzávalókat keverőtálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, és 4-5 órára a hűtőbe tesszük. A pácolás után lecsepegtetjük, és 200 fokos (gázsütő 3. fokozat) sütőben vagy grillrácson ropogósra sütjük. A mártogatókat kis tálkákban a csirkeszárnyak mellé kínáljuk.

MAYA
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
5 dkg pörkölt mogyoró
Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A mogyorót éles késsel összevagdaljuk vagy kézimixerrel felaprítjuk, esetleg konyharuhába csavarva húsklopfolóval összetörjük. A hozzávalókat összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a húshoz kínáljuk.

CANCUN
Hozzávalók 4 személyre:
5 evőkanál majonéz
3 evőkanál fehérbor
1 evőkanál méz
fél citrom leve
3 evőkanál tejföl
fél mokkáskanál fehér törött bors
Elkészítés: A hozzávalókat kikeverjük, és kis tálkában a húshoz kínáljuk.

TABASCO
2 evőkanál chilis ketchup (vagy 1 teáskanál reszelt torma és 1 evőkanál Globus mustár)
fél dl olívaolaj
1 evőkanál Tabasco mártás
1 evőkanál zsálya
1 evőkanál rozmaring
fél mokkáskanál őrölt babérlevél
Elkészítés: A hozzávalókat kis tálkában összekeverjük, és a hús mellé adjuk.

ACAPULCO
1 csokor metélőhagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál majonéz
fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
3 evőkanál fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál tejföl
Elkészítés: A metélőhagymát leöblítjük, összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és áttörjük. A hozzávalókat összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és máris tálaljuk.

PLAYA DEL
5 dkg póréhagyma
1 csomag petrezselyem
5 evőkanál majonéz
10 dkg rokfort sajt
2 evőkanál tejföl
fél dl Tokaji aszú vagy édes fehérbor
Elkészítés: A pórét megmossuk, összevagdaljuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A sajtot lereszeljük. Összekeverjük a hozzávalókat, sóval, borssal ízesítjük, és kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss