Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói csirke

MME MME
2 1/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük, kicsontozzuk, kissé kiverjük, fél órára gyengén besózzuk. A mustárt, a ketchupot és a mézet elkeverjük, hozzáadjuk a szárított fűszereket, a durvára tört borókabogyót és az eltördelt cseresznyepaprikát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Elkészítés: A fél csirkemelleket megtörölgetjük, lisztbe forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húsdarabokat, és mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük. Áttesszük őket egy tűzálló tálba, megkenjük a fűszeres mártással, és a sütőben 25-30 percig, aranybarnára-ropogósra sütjük. Miközben a csirke sül, leszűrjük, lecsepegtetjük a kukoricát, lábaskába tesszük, ráöntjük a tejszínt, meghintjük pici sóval, frissen őrölt borssal, és jól összeforrósítjuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, lazán a kukoricához keverjük. A tejszínes kukoricát nagyobb tálra terítjük, a tetejére fektetjük a pirosra sült csirkedarabokat, néhány petrezselyemlevéllel, paradicsomszeletkével díszíthetjük, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss