Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Metélőhagymás kukoricakrémleves

MME MME
3 5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kukoricáról leöntjük a levét, és felmelegített vajon megpároljuk. Egy részét félretesszük, a többit pedig lisztszórással besűrítjük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, felforraljuk, reszelt szerecsendióval, borssal, ha szükséges, kevés sóval ízesítjük, majd a tűzről levéve a metélőhagyma felével simára turmixoljuk. Végül az így kapott kukoricakrémlevest még egyszer felforraljuk.

Tálaláskor a forró krémlevest csészékbe szedjük, beletesszük betétként a félretett párolt kukoricát, és nagyobb darabokra vágott metélőhagymával hintjük meg.

Megjegyzés

Fotó: Bonduelle - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss