Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Messinai rakott húsgombóc (Truscello)

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A húst tálba tesszük és megsózzuk. Hozzáadunk 3 db tojást és 2 ek reszelt sajtot, majd jól összekeverjük a zsemlemorzsával, ízlés szerinti mennyiségű petrezselyemmel és egy kevés alaplével. A masszából kis gombócokat formázunk, és a bő vízzel hígított, forrásban levő alaplében kifőzzük néhány perc alatt.
  2. A ricottát összekeverjük a maradék sajttal és tojással, majd sóval, borssal, szegfűszeggel ízesítjük.
  3. Egy tűzálló edény aljára gombócokat teszünk, és némi főzőlét öntünk rájuk. Elosztjuk rajtuk a ricottás keverék egy részét, majd folytatjuk a rétegezést, amíg az edény meg nem telik, majd a tetejét bőven megszőrjuk parmezánnal.Végül a truscellót 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig.
A szicíliai Messina város jellegzetes étele. Egytálételként és főfogásként fogyasztják.

Ezek is érdekelhetnek

Friss