Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mesés vesepecsenye

MME MME
120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A vesepecsenyét két nappal korábban megtisztítjuk, és az egészben hagyott húst füstölt szalonnával gazdagon megtűzdeljük.

Apróra vágott petrezselymet, reszelt
vöröshagymát (robotgépben a kettő együtt aprítható), sót és borsot 1-2 kanál olajjal elkeverünk, és vastagon a húsra kenjük. Alufóliába csomagoljuk, és felhasználásig hűtőben pácoljuk.

Az alufóliában tesszük a tepsibe, úgy kezdjük sütni, majd kb. 1 óra múlva kicsomagoljuk, a szaftjába néhány kapribogyót teszünk, és tovább sütjük.

Amikor majdnem kész, a húst bőségesen meglocsoljuk tejföllel, és készre sütjük.

Amíg a megsült húst deszkán pihentetjük, a levéből egy kis tejföllel, fűszerrel mártást készítünk.

Burgonyás fánkot, párolt zöldségeket adunk mellé körítésnek.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss