Elkészítés: A vesepecsenyét két nappal korábban megtisztítjuk, és az egészben hagyott húst füstölt szalonnával gazdagon megtűzdeljük.
Apróra vágott petrezselymet, reszelt
vöröshagymát (robotgépben a kettő együtt aprítható), sót és borsot 1-2 kanál olajjal elkeverünk, és vastagon a húsra kenjük. Alufóliába csomagoljuk, és felhasználásig hűtőben pácoljuk.
Az alufóliában tesszük a tepsibe, úgy kezdjük sütni, majd kb. 1 óra múlva kicsomagoljuk, a szaftjába néhány kapribogyót teszünk, és tovább sütjük.
Amikor majdnem kész, a húst bőségesen meglocsoljuk tejföllel, és készre sütjük.
Amíg a megsült húst deszkán pihentetjük, a levéből egy kis tejföllel, fűszerrel mártást készítünk.
Burgonyás fánkot, párolt zöldségeket adunk mellé körítésnek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre