Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mesés háromszögek aszalt gyümölcsökkel és marcipánnal

5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A barackokat langyos vízben átmostam, néhány percig puhítottam, majd nagyjából 1 cm-esre kockáztam. A puha aszalt szilvát, valamint a marcipánt is ekkorára daraboltam. Tálba szórtam, hozzákanalaztam a vörösáfonyát és a citruskockákat. Alaposan elkevertem.

Az egész tojásokat keverőtálba ütöttem, hozzákanalaztam a porcukrot, és a konyhai robotgép habverőjével 4-5 perc alatt krémesen fehérre kevertem. A fokozatot alacsonyabbra állítottam, hozzáöntöttem a rumot, majd a ricottával tovább kevertem. Végül belekanalaztam a sütőporral elkevert kanálnyi lisztet, 2 kanál keményítőt. Az aprított gyümölcsöket és a marcipánt alaposan elkevertem a tésztában.

A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A levehető aljú, négyzet alakú tepsibe sütőpapírt terítettem, akkorát, hogy a peremére is bőségesen jutott. Az előkészített tésztát belekanalaztam.

Betettem a sütőbe, fél óra elteltével rászórtam a lapra szeletelt mandulát, további 10-15 percet sütöttem. Összesen 40-45 perc alatt világosra sül, nem szárad ki – érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy mindenhol átsült-e!

A süteményt kivettem a tepsiből, rácson hagytam hűlni, de még melegen alaposan meghintettem vaníliával kevert porcukorral. Hidegen 16 kockára vágtam, majd mindegyiket átlósan még egyszer félbevágtam – így 32 kis háromszöget kaptam.

Megjegyzés



További képeket, érdekességeket a recepttel kapcsolatban Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss