Elkészítés: A barackokat langyos vízben átmostam, néhány percig puhítottam, majd nagyjából 1 cm-esre kockáztam. A puha aszalt szilvát, valamint a marcipánt is ekkorára daraboltam. Tálba szórtam, hozzákanalaztam a vörösáfonyát és a citruskockákat. Alaposan elkevertem.
Az egész tojásokat keverőtálba ütöttem, hozzákanalaztam a porcukrot, és a konyhai robotgép habverőjével 4-5 perc alatt krémesen fehérre kevertem. A fokozatot alacsonyabbra állítottam, hozzáöntöttem a rumot, majd a ricottával tovább kevertem. Végül belekanalaztam a sütőporral elkevert kanálnyi lisztet, 2 kanál keményítőt. Az aprított gyümölcsöket és a marcipánt alaposan elkevertem a tésztában.
A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A levehető aljú, négyzet alakú tepsibe sütőpapírt terítettem, akkorát, hogy a peremére is bőségesen jutott. Az előkészített tésztát belekanalaztam.
Betettem a sütőbe, fél óra elteltével rászórtam a lapra szeletelt mandulát, további 10-15 percet sütöttem. Összesen 40-45 perc alatt világosra sül, nem szárad ki – érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy mindenhol átsült-e!
A süteményt kivettem a tepsiből, rácson hagytam hűlni, de még melegen alaposan meghintettem vaníliával kevert porcukorral. Hidegen 16 kockára vágtam, majd mindegyiket átlósan még egyszer félbevágtam – így 32 kis háromszöget kaptam.