Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egészséges tisztítókúra: kéthetes mintaétrend méregtelenítéshez

A reggeli napsütés csodás időt ígér, mégis úgy érzed, képtelen vagy kikelni az ágyból? Nem ritka tünet tavasszal…

Oka, hogy az anyagcsere télen lelassul, így nem tudja eltávolítani a szervezetbe kerülő mérgeket, illetve az ott képződő salakanyagokat. Ezek aztán felhalmozódnak, és megbontják a belső egyensúlyt, illetve sejtszinten akadályozzák az oxigén- és a tápanyagellátást, ami az energiatermelésre is kihat. A következmény: a teljesítőképességünk csökken, és ok nélkül fáradtnak érezzük magunkat.

AMI TILOS ÉS AMI NEM: PRAKTIKUS TIPPEK A TAVASZI MÉREGTELENÍTÉSHEZ >>> 

A tisztítókúra elsődleges célja, hogy kimossa az egészséges szervezetből a felhalmozódott toxikus anyagokat. Akár fogyhatunk is általa, de a fő cél az, hogy energetizáljuk a szervezetünket, továbbá megelőzzünk vagy gyógyítsunk bizonyos betegségeket.

A méregtelenítés olyan, mint egy nagytakarítás. Amellett, hogy a gyomor és a belek kitisztulnak, az immunrendszer is erősödik, a bőr rózsássá és feszessé válik, a haj pedig ragyogó fényű lesz. A kúra a két legfontosabb méregtelenítő szervünket, a májat és a vesét is tehermentesíti.

AZ 5 LEGHATÁSOSABB MÉREGTELENÍTŐ ÉTEL >>> 
Mintaétrend 2 hétre

Előre tervezzük meg a méregtelenítőkúrát, ne egyik napról a másikra vágjunk bele! Mielőtt elkezdjük, már csak könnyebb ételeket fogyasszunk: mivel ezeket viszonylag gyorsan meg tudja emészteni a gyomrunk, nem okoz majd akkora sokkot a táplálékmegvonás.

1. nap: Csak gyümölcs- és zöldségleveket igyunk.

2. nap: A folyadék mellett már nyers gyümölcsöket és zöldségeket is beiktathatunk.

3. nap: Egy kevés zsiradék nélkül párolt zöldségfélét, gyümölcsöt, sőt, barna rizst is fogyaszthatunk.

4-14. nap: Az említett élelmiszerek mellett ehetünk egy kevés sovány csirkehúst, valamint sovány tejet és tejterméket is. Mindennap – rögtön ébredés után is! – fogyasszunk méregtelenítő hatású gyógynövényteákat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss