hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Menzás piskóta kocka csokiöntettel (laktózmentes, gluténmentes)

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A menzás piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a liszteket és a sütőport. Pár csepp citromlevet is adunk hozzá.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes masszához keverjük.
  3. Az elkészült piskótatésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe, sütőlemezre öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig, tűpróbáig sütjük.
  4. A csokiöntet elkészítéséhez lábosban a tejet megmelegítjük. Beleszórjuk a pudingport és habverő segítségével – állandó keverés mellett – csomómentesen elkeverjük. Közben hozzáadjuk a kakaóport és ízlés szerinti mennyiségű nádcukrot, vagy bármilyen más édesítőt. Néhány perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha kellően sűrű.
  5. A megsült piskótát kivesszük a sütőből, rácson hagyjuk kihűlni. Kockára vágjuk és a csokiöntettel meglocsolva tálaljuk.

    Nézzétek meg videón, hogyan készül a menzás piskóta csokiöntettel:

Ezek is érdekelhetnek