Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentőötletek fogyókúrázóknak! 3 tipp: ezt edd, ha farkaséhes vagy!

default user icon
MME
A karcsúsodni vágyók tudják: ahhoz, hogy betartsák a számukra előírt étrendet, és ne bűnözzenek, komoly akaraterőre van szükség. Most ahhoz adunk tippeket, mit tegyél, ha mégis kísértésbe esel!
1. Ha ezt érzed: „Megveszek egy szelet krémes tortáért!”

Fáradt, ideges vagy, esetleg valaki felbosszantott, és úgy érzed, itt már csak a csokoládé segíthet? Nem érdemes kockáztatnia a fogyókúrája sikerét, és befalni egy tábla csokit vagy egy szelet krémest! Íme, néhány alternatíva helyettük.

* 1 csésze kapucsínó édesítővel! 
Lassan iszogasd meg a tejhabos meleg italt, és élvezz minden kortyot!

* Gyümölcsös túrókrém 
Alaposan dolgozz össze 1 tk natúr joghurttal 2-3 ek zsírszegény túrót, majd ízesítsd folyékony édesítővel és reszelt citromhéjjal. Adhatsz hozzá apróra vágott kivit vagy körtét is.

* Csokoládés alma
Olvassz meg 2-3 ek magas kakaótartalmú étcsokoládét, majd csurgass rá 1 db megmosott, gerezdekre vágott almára.

Mindmegette-tipp:Ha gyorsan szükséged van egy kis édességre, a magas kakaótartalmú étcsoki jó megoldás lehet, de 2-3 kockánál többet ebből se fogyasszon!

2. Ezt érzed: „Ropogtatnivalóra vágyom”

Igen, a fogyókúrázóval is előfordul, hogy csipegetni támad kedve a főétkezések között. Viszont a csipsz és a bolti pattogatott kukorica tiltólistás, ezért más megoldás után kell nézni...

* Zöldségek mártogatóssal 
A legnépszerűbb és legegészségesebb megoldás, ha sárgarépát, zellert és koktélparadicsomot mártogatst sovány túróból, natúr joghurtból és zöldfűszerekből készült mártogatósba.

* Cukormentes keksz
A boltokban számos cukormentes (pl. korpás) keksz kapható, amit a diétázók is fogyaszthatnak például uzsonnára. A mennyiségre viszont ez esetben is ügyelni kell: 3-4 db-nál többet ne egyen belőle! Ez esetben is jó ötlet lehet, ha alma- és körtedarabkákat ropogtat melléjük.

* Olajos magvak
A bennük lévő esszenciális zsírsavak miatt nagyon egészségesek. Ugyanakkor magas a kalóriatartalmuk, ezért 10-20 g pont elég belőlük, ha csillapítaná a nassolási vágyát.

Mindmegette-tipp:Ha csak az irodai automatához van időd kiugrani, vegyél 1 kis csomag ropit, és edd meg a felét. Ez körül-belül 20 g, ami kb. 75 kcal-t tartalmaz. A maradékot zárd el a fiókjába másnapra.

3. Ezt érzed: „Farkaséhes vagyok!”

Egész nap megállás nélkül dolgoztál, közben még arra is figyeltél, hogy betartsd az étrendedet, de amikor holtfáradtan hazaesel, csak arra tudsz gondolni, hogy felfalsz mindent, amit a hűtőben találst, vagy megeszel egy óriási szalámis-sajtos pizzát? Lássuk, mi lehet a megoldás!

* Pizza sajt nélkül
Bizony, jól olvastad! Egy 26 cm-nél nem nagyobb átmérőjű, vékony tésztájú pizzalapot kenj meg vékonyan passzírozott paradicsommal, és pakold meg zöldségfélékkel, valamint legfeljebb 50 g sovány sonkával, és süsd készre.

* Sokzöldséges spagetti
Ha szükséged van a hatalmas adag illúziójára, a következő trükköt vetheted be: a tészta mennyisége ne haladja meg az 50 g-ot, viszont a paradicsomszószt dúsítsd fel sok-sok zöldséggel, például cukkinivel, gombával, lila hagymával!

* Mindentudó saláta
Grillezz vagy pároljon meg 1 szelet csirkemellet, és kínálj hozzá egy hatalmas adag salátát. Paradicsom, paprika, kígyóuborka, salátafélék mehetnek bele bőven, az öntettel viszont vigyázz: pár csepp olívaolaj bőven elég! Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel és borecettel.

Mindmegette-tipp: csak egy szendvicset van kedved és energiád készíteni? Azt is ügyesen felturbózhatod! Vágj félbe 1 db teljes kiőrlésű kiflit. Az egyik felét kend meg vékonyan zsírszegény túróval, és fektess rá salátaleveleket, kígyóuborka-karikákat és 2 szelet light sonkát. A másik felét vékonyan kenj meg light margarinnal, borítsd be almaszeletekkel, és fedd be 1 szelet light sajttal. 

Még több diétás tippet itt találsz! >>> 
Kímélő fogások csirkével! >>> 
Zöldfűszer, ami segít a fogyásban! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss