Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentás-zsályás csirke medvehagymás mozzarellával és lila csalamádéval

> 90 perc
rafinált
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyne:
  • A húshoz:
  • 6 csirke alsócomb
  • 2 ág menta
  • 10 levél zsálya
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • A mozzarellához:
  • 1 csomag mini mozzarella
  • fél dl olívaolaj
  • 5 levél medvehagyma
  • A csalamádéhoz:
  • 40 dkg vöröskáposzta (1 kis fej torzsa nélkül)
  • 10 dkg (1 közepes) sárgarépa
  • 3 közepes fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 kápia paprika
  • fél kígyóuborka
  • 1 csomag hónapos retek
  • 2 evőkanál só
  • 0,6 dl 20%-os ecet
  • 5 db édesítő

Elkészítés

Elkészítés: Ez egy elég hosszú előkészítésű étel, 3 nappal előtte kezdjük. Először a csalamádét készítjük el: a répát lereszeljük, a többi zöldséget nagyon vékonyra vágjuk, egy nagy tálban a sóval alaposan összekeverjük. A legjobb kézzel, így az apró morzsolgató mozdulatoktól sokkal jobban összekeveredik. Az ecetben feloldjuk az édesítőt, ezzel ismét összekeverjük a salátát (ezt már ne kézzel). 3 napig szobahőmérsékleten, lefedés nélkül érleljük, naponta többször átkeverjük. 3 nap után üvegekbe töltve a hűtőben több hétig is eláll. Ez két befőttes üvegnyi adag, a recepthez igazából ennek a negyede kell.

Bepácoljuk a sajtot. Az olívaolajat összeturmixoljuk a medvehagymával, megsózzuk, és összekeverjük a lecsepegtetett sajtokkal. Mehet be a hűtőbe, szintén 3 napig érleljük.

A húshoz egy serpenyőben felolvasztjuk az olajat, majd rádobjuk a felaprított mentát és zsályát, 1-2 percig kevergetjük. Rádobjuk a sózott, borsozott combokat (bőr nélkül), majd körbepirítjuk őket a vajban. Ezután aláöntünk egy kis vizet, és fél óra alatt, időnként megforgatva megsütjük a húst. Alatta kb. 1 ujjnyi szaft maradjon.

Mikor kicsit kihűlt, letépkedjük a csontról a húst. Leszűrjük a fűszeres vajat, visszatesszük bele a combdarabkákat, kb. 2 perc alatt ismét átforrósítjuk.

Tálaláskor a húst 2 tányérra osztjuk, mellétesszük az immár zöld sajtot, majd a lila csalamádét. Mentalevéllel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss