Elkészítés: Ez egy elég hosszú előkészítésű étel, 3 nappal előtte kezdjük. Először a csalamádét készítjük el: a répát lereszeljük, a többi zöldséget nagyon vékonyra vágjuk, egy nagy tálban a sóval alaposan összekeverjük. A legjobb kézzel, így az apró morzsolgató mozdulatoktól sokkal jobban összekeveredik. Az ecetben feloldjuk az édesítőt, ezzel ismét összekeverjük a salátát (ezt már ne kézzel). 3 napig szobahőmérsékleten, lefedés nélkül érleljük, naponta többször átkeverjük. 3 nap után üvegekbe töltve a hűtőben több hétig is eláll. Ez két befőttes üvegnyi adag, a recepthez igazából ennek a negyede kell.
Bepácoljuk a sajtot. Az olívaolajat összeturmixoljuk a medvehagymával, megsózzuk, és összekeverjük a lecsepegtetett sajtokkal. Mehet be a hűtőbe, szintén 3 napig érleljük.
A húshoz egy serpenyőben felolvasztjuk az olajat, majd rádobjuk a felaprított mentát és zsályát, 1-2 percig kevergetjük. Rádobjuk a sózott, borsozott combokat (bőr nélkül), majd körbepirítjuk őket a vajban. Ezután aláöntünk egy kis vizet, és fél óra alatt, időnként megforgatva megsütjük a húst. Alatta kb. 1 ujjnyi szaft maradjon.
Mikor kicsit kihűlt, letépkedjük a csontról a húst. Leszűrjük a fűszeres vajat, visszatesszük bele a combdarabkákat, kb. 2 perc alatt ismét átforrósítjuk.
Tálaláskor a húst 2 tányérra osztjuk, mellétesszük az immár zöld sajtot, majd a lila csalamádét. Mentalevéllel díszítjük.