Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentás zöldborsókrémleves

MME MME
35 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, majd üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldborsó nagy részét - egy keveset meghagyunk a díszítéshez - , majd alaposan megkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  2. A maradék zöldborsót blansírozzuk. A blansírozó vízzel felöntjük a zöldborsót. (Ha a blansírozó víz nincs 1 liter, öntünk még hozzá vizet.) Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Egy botmixerrel krémesre mixeljük, majd leszűrjük.
  3. Friss bazsalikommal, mentával és petrezselyemmel megszórjuk. Ismét összemixeljük, majd még egyet rottyantunk rajta a tűzhelyen.
  4. A blansírozott zöldborsót a tányér aljára halmozzuk, majd ráöntjük a krémlevest, és a tejszínnel, valamint a friss zöldfűszerekkel díszítjük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÍTI GÁSPÁS BEA A MENTÁS ZÖLDBORSÓKRÉMLEVEST:


Ezek is érdekelhetnek

Friss