Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentás zöldborsó dhal

120 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Először beáztatom együtt a borsót és az árpagyöngyöt 3-4 órára, majd leszűröm és átmosom folyó vízzel.

Közben közepes edényben odateszek egy kis olívaolajat, és rögtön az elején beleteszem a babérlevelet és a római köményt, hogy megpiruljon. Közben forralok kb. 1 liter vizet. Amikor már érezni az illatát, az apróra vágott hagyma következik. Mikor kicsit megpuhult, jöhet a só, majd amikor teljesen megpuhult, az apróra vágott fokhagyma és a szintén apróra vágott csili következik. Mihelyst pár másodperc után megérzem a fokhagyma illatát, beleteszem a borsót az árpagyönggyel, és nyakonöntöm forró vízzel, hogy ellepje. Ekkor mehet bele só, bors, szerecsendió és a menta, ill. a feldarabolt krumpli.

Fél óráig alacsony lángon főzöm, lefedve, néha megkavargatva, hogy éppen csak lobogjon a víz, majd amikor már nagyjából felszívták az összetevők a vizet, beleteszem a joghurtot. 1-2 percig főzöm, végül belecsöpögtetem a citromlevet, azzal is főzöm vagy fél percet.

Kókuszos-kardamomos rizzsel és csapátival (indiai lepénykenyér) ehető, esetleg krumplilángosra téve, rizzsel, mellé paradicsom szeletelve. Vagy egyszerűen kenyérrel, nyers paradicsom rá és gomolyasajt. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss