1,5 csésze (3,6 dl) mandulatej (vagy más növényi tej)
3 evőkanál kakaópor (nyers vagy édesítetlen)
6 db friss mentalevél
1 teáskanál vaníliakivonat
A csokoládéöntethez:
3 evőkanál kókuszolaj
3 evőkanál nyers kakaópor
1 evőkanál kókuszszirup vagy egyéb édesítő
1/2 teáskanál borsmentaolaj
1 csipet tengeri só
Elkészítés
A jól behűtött kókusztej sűrű, fehér krémrétegét egy tálba kanalazzuk, és habossá verjük. Belekeverjük a vaníliát és a sztíviát, végül a kakaóport. Félretesszük.
A tejturmixhoz egy turimixgépben minden hozzávalót simára pépesítünk. A csokoládéöntethez megolvasztjuk a kókuszolajat, majad hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és habverővel simára keverjük.
Két pohárba öntünk egy keveset a csokiöntetből. Mindkettőt megtöltjük félig a turmixkeverékkel, majd belekanalazzuk a csokoládés habot, és a megmaradt részt újra feltöltjük a turmixszal. A tetejét csokihabbal és csokiöntettel díszítjük. Rögtön tálaljuk.