Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentás torta caprese (cukor- és gluténmentes)

30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat és a nyírfacukrot hozzáadjuk a tojássárgájához, és elkeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A csokikat gőzfürdőn megolvasztjuk.
  2. A sütőport, a mandulaliszttel külön tálban összekeverjük. A kissé meghűlt, olvasztott csokit beleöntjük a tojássárgájába, majd beleforgatjuk a fehérjét óvatosan. Végül a mandulalisztet is hozzáadjuk, nagy forgató mozdultatokkal, hogy ne törjön össze a hab.
  3. Egy 15 cm-es tortaformát kivajazunk és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon, 35 percig sütjük. Akkor jó, ha már repedezik a teteje. Porrá őrölt nyírfacukorral  díszítjük.

    EZERFÉLE TORTA >>>

    ERITRIT, XILIT, FRUKTÓZ ÉS STEVIA - TESZTELTÜK A CUKORPÓTLÓKAT >>> 

Megjegyzés

A diétázók és a lisztérzékenyek is fogyaszthatják ezt klasszikus nápolyi desszertet, amit mentával bolondítottam meg. - dankoerika

Ezek is érdekelhetnek