Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentás-mézes szederparfé

MME MME
5/5
120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szedret megmossuk és leszárítjuk. A mentát megmossuk, és nagyon apróra vágjuk. Az előkészített szedret mélyebb tálba szórjuk, meglocsoljuk az édes vörösborral, hozzáadjuk a virágmézet, és botmixerrel krémesre turmixoljuk, belekeverjük a mentát.

A tejszínt a habfixálóval kicsit lágyabb habbá verjük, összeforgatjuk a szederrel, és egyadagos fém, üveg vagy műanyagformákba szedjük. Fagyasztóban 4-5 óra alatt megfagyasztjuk.

Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött edénybe mártjuk, majd kistányérra borítjuk, és friss szedret halmozunk a tetejére. Díszíthetjük friss citromfűvel vagy mentával.

Megjegyzés

A parfét fagyaszthatjuk úgy is, hogy a tejszínes gyümölcspépet mélyebb edénybe öntjük, fagyasztóba tesszük, és 30 percenként villával lazán átkeverve kásásra fagyasztjuk, tálaláskor kelyhekbe szedjük, és friss szederszemekkel díszítjük.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás
- MME

Ezek is érdekelhetnek