Elkészítés: A szedret megmossuk és leszárítjuk. A mentát megmossuk, és nagyon apróra vágjuk. Az előkészített szedret mélyebb tálba szórjuk, meglocsoljuk az édes vörösborral, hozzáadjuk a virágmézet, és botmixerrel krémesre turmixoljuk, belekeverjük a mentát.
A tejszínt a habfixálóval kicsit lágyabb habbá verjük, összeforgatjuk a szederrel, és egyadagos fém, üveg vagy műanyagformákba szedjük. Fagyasztóban 4-5 óra alatt megfagyasztjuk.
Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött edénybe mártjuk, majd kistányérra borítjuk, és friss szedret halmozunk a tetejére. Díszíthetjük friss citromfűvel vagy mentával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre