Előkészítés: A cukrot 3,5 dl vízzel felforraljuk. Kevergetve addig főzzük, amíg kb. 2,5 dl folyadék marad. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: Vízfürdőt készítünk. A cukros vízben elkeverjük a tojássárgájákat, a vízfürdőbe állítjuk, és addig keverjük, amíg besűrűsödik. Félretesszük, hideg vízbe állítjuk, és kevergetve kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a pálinkával együtt lazán a krémbe forgatjuk. Minden kehely aljára 1-1 evőkanál meggylekvárt teszünk, ráöntjük a krémet, és legalább 3 órára betesszük a mélyhűtőbe. Minden kehelybe 1-1 szelet mentás csokoládét szúrunk, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre